Grieks Specialiteiten Restaurant Dionysos

Bel direct 024 – 32 25 853

Griekse vleesgerechten, een delicatesse

De Griekse keuken staat bekend om haar heerlijke vleesgerechten. Er zijn verschillende soorten vlees die in de Griekse keuken worden bereid, waarvan lamsvlees en varkensvlees de meest populaire zijn.

Lamsvlees wordt vaak gebruikt in gerechten zoals souvlaki (gegrilde lamsspiesjes), moussaka (een ovenschotel met aardappelen, aubergine, gehakt en bechamelsaus), en kokkinisto (een gestoofd lamsgerecht met tomatensaus en kruiden).

Varkensvlees wordt ook veel gebruikt in de Griekse keuken, vooral in gerechten zoals souvlaki en gyros (gekruid varkensvlees dat aan een spit wordt geroosterd en vervolgens in plakjes wordt gesneden).

Rundvlees wordt minder vaak gebruikt in de Griekse keuken, maar het wordt nog steeds gebruikt in gerechten zoals stifado (een stoofpot van rundvlees met uien en kruiden) en kokoretsi (geroosterde ingewanden).

Daarnaast wordt er ook veel gevogelte gebruikt, zoals kip en kalkoen. Kip wordt vaak gebruikt in gerechten zoals souvlaki en stoofschotels, terwijl kalkoen vaak wordt gebruikt in salades en als vulling voor pitabroodjes.

Kortom, de Griekse keuken heeft een breed scala aan heerlijke vleesgerechten om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke smaken en bereidingswijzen.